TROS Kamerbreed over Europese arbeidsmigratie, liberalisme en linkse politiek

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 7 december 2013, 10:08.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Vandaag waren te gast Hans van Baalen (VVD) delegatieleider in het Europarlement, Bram van Ojik (GroenLinks) fractievoorzitter in de Tweede Kamer en Harry van Bommel (SP) woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer.

De grenzen gaan per 1 januari 2014 open voor Roemenen en Bulgaren want afspraak is afspraak en de Europese afspraak is vrij verkeer van personen. Is dat een zegen voor ons land of wordt het een strijd om Nederlandse banen in een tijd van stijgende werkloosheid? Harry van Bommel van de SP windt zich op over de houding in deze kwestie van minister Asscher.

De liberalen worstelen nog altijd met Guy Verhofstadt, is hij een zegen voor Europa of gaat hij veel te ver met zijn strijd voor politieke integratie? Hierover praten Margriet Vroomans en Kees Boonman met Hans van Baalen. En de begroting van Ontwikkelingssamenwerking is afgewezen door Groen Links, deze partij is boos over het loslaten van de 0,7% norm. Fractievoorzitter Bram van Ojik legt uit waarom de grens van fatsoen volgens hem is overschreden door het huidige kabinet.

Luister hier de uitzending terug