Wat doet Hans van Baalen (VVD) in Brussel: 14 februari 2014

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op vrijdag 14 februari 2014, 11:37.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Oekraïne

Hans van Baalen heeft EU-buitenlandvertegen- woordiger Catherine Ashton tijdens een speciale zitting van de commissie Buitenlandse Zaken opgeroepen om krachtig stelling te nemen tegen de Russische inmenging in Oekraïne. Er zijn sterke aanwijzingen dat Russische veiligheidsadviseurs de Oekraïense ordetroepen ondersteunen in het neerslaan van de demonstraties. Deze ongeoorloofde inmenging maakt deel uit van de zogenaamde Russische 'near abroad' doctrine, waarmee Rusland beoogt een nieuwe invloedssfeer van aangrenzende landen te creëren.

Derhalve is het van groot belang dat Europa met één mond spreekt en dat lidstaten niet door Rusland tegen elkaar worden uitgespeeld. Van Baalen bezocht enkele weken geleden Oekraïne in het kader van een EP-missie.

Overleg maatschappelijke organisaties

Hans van Baalen overlegde in Brussel met een delegatie bestuurders afkomstig uit verschillende maatschappelijke sectoren in Nederland over de implicaties van de aanstaande Europese Verkiezingen. De delegatie sprak daarnaast met Ben Knapen (Europese Investeringsbank), Ben Bot (voormalig minister van Buitenlandse Zaken) en Pieter de Gooijer (Permanent Vertegenwoordiger in Brussel).

Liberation Route 


Hans van Baalen was aanwezig bij de aftrap van de Liberation Route, een project ter nagedachtenis aan de geallieerde opmars in 1944-1945 en de bevrijding van Europa. Het project werd geopend door premier Rutte en Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen