Boekjes met argumenten

Met dank overgenomen van A.L. (Anne) KoningĀ i, gepubliceerd op zaterdag 1 maart 2014, 2:29.

Sommige mensen hebben geen bewijs nodig voor goede, groene, kindvriendelijke openbare ruimte. Voor hen is dit stukje niet bedoeld.

Ik geef je hier aan welke boekjes met argumenten voor een groene, kindvriendelijke openbare ruimte ik handig vind. Heb ik nog iets gemist? Ik ontvang het graag!

Vanuit mijn werkzaamheden bij Jantje Beton heb ik meegewerkt aan twee boekjes met argumenten. Aan beide boekjes is bijgedragen door de Onderzoekerij en de wetenschappelijke raad van Jantje Beton. De boekjes zijn ook te vinden op de downloadpagina.

De eerste is gemaakt naar aanleiding van de MCD-scriptie en gaat over kindvriendelijke openbare ruimte en buitenspelen. Aan de hand van een argumentenkaart worden de voordelen beschreven voor kinderen en de maatschappij als geheel.

Het tweede boekje gaat over schoolpleinen in Nederland. In februari 2014 verscheen de ververste versie. Het eerste boekje was uit 2011 en ondertussen is er meer onderzoek verschenen naar het belang van goed ingerichte schoolpleinen.

Andere overzichten met argumenten dat ik hier graag noem, zijn samengebracht door van Agnes van den Berg voor IVN. De eerste gaat in op de relatie jeugd, natuur en gezondheid en de tweede op natuur&gezondheid in het algemeen.

Hopelijk helpen deze boekjes om mensen die nog twijfelen te tonen waarom een groene, kindvriendelijke openbare ruimte de moeite waard is.

1 maart 2014