Europarlementariër Hans van Baalen opnieuw gastdocent Dockinga College

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 12 maart 2014, 16:08.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Het vooraanstaande lid en delegatieleider van de VVD in het Europees Parlement, Hans van Baalen komt maandag 17 maart, in de aanloop naar de Europese verkiezingen van mei, opnieuw naar het Dockinga College VMBO-gt om gastlessen te geven. Hij zal met leerlingen van de tweede klas in gesprek gaan over Europese wetten en regels.

Op het Dockinga College VMBO-gt is men actief bezig met internationalisering. De school heeft het predicaat “European Ambassador School” waarvoor men voor de vierde keer deelneemt aan het project “Een 10 voor Europa” van het Bureau Europees Parlement. De leerlingen van de tweede klas volgen een zestal lesmodules over Europa. Hierbij komen de geschiedenis van Europa en de Europese Unie, maar ook Europese regels en waarden en normen of de betekenis van Europa in het dagelijks leven van de leerlingen ter sprake. In juni wordt het project afgesloten met een projectweek, waarin een Landenmarkt wordt georganiseerd.

In het kader van dit project is opnieuw Europarlementariër Hans van Baalen uitgenodigd om als gastdocent op te treden. De leerlingen hebben zich tijdens verschillende lessen voorbereid door onder andere het bedenken van stellingen en wetsvoorstellen met het oog op de naderende Europese verkiezingen in mei, waarover Hans van Baalen met hen in gesprek zal gaan.

Nieuwe Dockumer Courant