Knallende afsluiter van het derde seizoen Het Gesprek van Sneek

Met dank overgenomen van J.S. (Jacques) Monasch i, gepubliceerd op maandag 17 maart 2014, 2:15.
Knallende afsluiter van het derde seizoen Het Gesprek van Sneek
Bron: Blog Jacques Monasch
  • VLAK NA DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN: WAT ZIJN DE UITSLAGEN EN HOE NU VERDER MET DE GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN?
  • DE BOOTJES IN HET WATER: HET KOMENDE SEIZOEN SKÛTSJESILEN MET DOUWE VISSER EN ARNOLD VEENEMA
  • “HET GESPREK MET DE BUURMAN”: SNAKEWARE EN HET BEDRIJF IN EEN GASHOUDER
  • HET JONGEREN LAGERHUISDEBAT MET LEERLINGEN RSG EN BOGERMAN
  • “HET TEGENGELUID” DE PITTIGE COLUMN VAN HENK VAN DER VEER

Op zondag 23 maart vindt er weer een Gesprek van Sneek plaats. De nostalgische locatie, Café Vellinga aan het Veemarkterrein in Sneek, leent zich hier uitstekend voor. Tijdens deze boeiende zondagmiddagdiscussie komen ondernemers, politici, muzikanten en andere bijzondere gasten bijeen om in een vlot tempo de onderwerpen te bespreken die de inwoners van Súdwest-Fryslân bezighouden. De nostalgische locatie, Café Vellinga aan het Veemarkterrein in Sneek, leent zich hier uitstekend voor.

“We mogen terugkijken op een fantastisch derde seizoen met vele bijzondere gasten als Gerrit Breteler, Hans Wiegel en Sjoerd Galema. Met onder andere Sneeker Pan-schipper Douwe Visser aan het roer van deze twaalfde editie belooft het weer een prachtige afsluiter te worden,” Aldus Gespreksleider Jacques Monasch.

De Uitslag: Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Een van de hete ijzers tijdens Het komende Gesprek van Sneek is het debat over de uitslagen van de verkiezingen van 19 maart. Wat zijn de nieuwe verhoudingen binnen de Gemeente Súdwest-Fryslân? Wie vormen de nieuwe coalitie en wat zijn de perspectieven voor de komende termijn in de Gemeente? Om hierover te komen spreken zijn onder andere Sjoerd Tolsma, Maarten Offinga en Hielke Bandstra uitgenodigd.

Frysk Sportman van het Jaar te gast

Achtvoudig SKS-kampioen Douwe Visser versloeg met zijn uitverkiezing tot Frysk Sportman van het Jaar fierljepkampioen Bart Helmolt en PC-koning Teake Triemstra. Deze prijs moet een enorme stimulans zijn voor het komende sportseizoen. Of dit ook zo is, horen de bezoekers op 23 maart.

De ‘ins and outs’ van het Skûtsjesilen worden door gespreksleider Monasch met Visser en Arnold Veenema breeduit besproken.

Het Gesprek met de Buurman

Wat is nou een gashouder, hoe maak je daar een bedrijf in en wat doet het Sneker bedrijf SnakeWare eigenlijk? Ate van der Meer is uitgenodigd om zichzelf en het bedrijf aan Het Gesprek van Sneek-publiek voor te stellen.

Op weg naar het Lagerhuis

De debatteams van de RSG Magister Alvinus en van CSG Bogerman zijn uitgenodigd om te komen discussiëren in het thema ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Alweer voor de derde keer worden deze talentvolle leerlingen uitgenodigd. Na dit kleurrijke en scherpe debat zal stadsdichter Henk van der Veer met zijn eigenzinnige column “Het Tegengeluid” afsluiten.

Waar?

Het Gesprek van Sneek is voor iedereen vrij toegankelijk. Café Vellinga aan de Korte Veemarktstraat 11 opent haar deuren om 16.00 uur. De talkshow begint om 16.30. En, zoals altijd, is iedereen voor Studio Sport weer thuis!