'We moeten er zelf voor zorgen dat de EU goed is voor Nederland'

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op maandag 5 mei 2014, 10:37.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen

Lijst Europa: op 22 mei kun je kiezen uit 19 partijen. De lijsttrekkers stellen zich allemaal voor. Vandaag Hans van Baalen van de VVD.

Waarom moeten mensen op jullie stemmen?

Ik wil mij de komende vijf jaren in Europa er keihard voor inzetten dat er in Nederland meer banen bij komen. Banen voor jongeren, banen voor ouderen, banen voor mensen die tijdens de crisis aan de kant zijn komen te staan.

Dat doen we door te zorgen voor minder regels, minder bureaucratie en meer handel. Daar ligt onze uitdaging en die ga ik graag aan.

Wat maakt jullie anders dan andere partijen

De VVD heeft de afgelopen jaren resultaten geboekt in Europa. De Europese begroting ging voor het eerst in de geschiedenis omlaag, Roemenië en Bulgarije kwamen niet bij Schengen en Nederland hield zijn korting van 1 miljard. Die lijn willen we doorzetten.

Is de EU goed voor Nederland?

We moeten er zelf voor zorgen dat de EU goed is voor Nederland. Daarom is het belangrijk dat alles wat we in Europa doen in het Nederlands belang is. Zodat het voor Nederlanders makkelijker wordt om hun werk te doen, om te ondernemen en om banen te creëren. En niet moeilijker. Daar ga ik mij persoonlijk voor inzetten.

Waarom moeten mensen op 22 mei gaan stemmen?

In de 5 jaar dat ik in het Europees parlement zit, zijn er in Europa honderden regels bijgekomen, is er veel geld uitgegeven en komen er iedere dag zaken voorbij die met Nederland te maken hebben. Daarom is het belangrijk dat er goede Nederlandse Europarlementariërs zijn, die voor Nederland in Brussel zitten en het Nederlands belang voor ogen hebben. Daar kunt u op 22 mei voor zorgen.

www.verkiezingen2014.eu

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Hans van Baalen