6 mei: Jeroen Lenaers (CDA) voert campagne nabij het drielandenpunt in Vaals

Met dank overgenomen van J.J.M. (Jeroen) Lenaers i, gepubliceerd op dinsdag 6 mei 2014.

De Limburgse kandidaat voor het Europees Parlement Jeroen Lenaers (CDA) voert morgen campagne nabij het drielandenpunt in Vaals: een bijzonder symbolische plaats voor de Europese samenwerking. Lenaers krijgt er bovendien gezelschap van huidig Europarlementariër Ria Oomen-Ruijten, de Duitse kandidaat Sabine Verheyen en de Belgische kandidaat Pascal Arimont.

Lenaers uit Stramproy is de 'running mate' van CDA-lijsttrekker Esther de Lange, die later die dag ook Limburg bezoekt. Met zijn tweede plaats op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op 22 mei, is hij de hoogstgeplaatste Limburgse kandidaat-Europarlementariër.

Lenaers (30) bezoekt verder de gemeente Valkenburg, met o.a. een meet-and-greet met het blinde raadslid Esther Crombag. Dit is samen met CDA-lijsttrekker Esther de Lange. 's Middags voert Lenaers campagne op de Nieuwstraat / Neustraße, die de grens vormt tussen Kerkrade en Herzogenrath.

Het gezelschap gaat ook de grens over. In het Belgische Eupen gaat de groep naar een transportbedrijf en sociale werkplaats. Tot slot is in het Duitse Übach-Palenberg een bijeenkomst gepland.

++++++++

PROGRAMMA LIMBURGTOUR, deels samen met lijsttrekker Esther de Lange

08.00 - 09.30 uur:

flyeren bij Mamma Mia Mütterzentrum aan de Vaalser Straße 547 (Aken), met Duitse kandidaat Sabine Verheyen en Belgische kandidaat Pascal Arimont

10.00 - 12.30 uur:

  • bezoek aan de sociale werkplaats Rcycl (Textilstraße 21, B-4700 Eupen): (sociaal) sorteercentrum van bulkgoederen;
  • bezichtiging van het bedrijf Transport Heinen (Textilstraße 13, B- 4700 Eupen): transportonderneming die actief is in heel Europa.

13.00 - 14.30 uur: programma in Valkenburg, met o.a. "meet-and-greet" met Esther Crombag en flyeren. Ook met lijsttrekker Esther de Lange.

15.00 - 17.30 uur: programma op de Nieuwstraat in Kerkrade / Herzogenrath

  • persmoment
  • bezoek aan Eurode Business Center

18.00 - 20.30 uur: programma in Übach-Palenberg

  • deelname aan "Eurolog im Schloss"