Verkiezingen gaan over banen voor Nederland

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op zaterdag 10 mei 2014, 12:09.

Voor de VVD gaan de Europese verkiezingen van 22 mei primair om banen. “Alles wat wij in Europa doen moet gericht zijn op meer banen. Dat betekent: inzetten op handel en economische groei. Zo ontstaan banen die we hard nodig hebben.” Dit zei Mark Rutte tijdens de aftrap van de Europese Campagne van de VVD op de planten- en bloemenbeurs Floraliën in Den Bosch op zaterdag 10 mei 2014.

Rutte pleitte tijdens de aftrap, op het gras waarop deze zomer ook het WK-voetbal wordt gespeeld, voor een nuchtere benadering met het oog op de Europese samenwerking. Geen ‘alles-of-niets-Europa’ zoals sommige partijen willen, maar een Europa dat zich richt op zaken waar mensen in Nederland echt wat aan hebben. En het hebben van een baan is daarbij prioriteit nummer 1.

En ook Hans van Baalen zegt 'Nein Danke' en schaart zich achter het initiatief van Joost van de Akker (op de foto Roel Boumans, kandidaat VVD voor het Europees Parlement)

Rutte: “Europa is geen doel op zich. Het is een middel om te zorgen voor meer banen en welvaart.” Door handel tussen landen - zowel binnen als buiten Europa - te stimuleren, ontstaat er werkgelegenheid. En daar ligt de meerwaarde van de Europese samenwerking. De slogan waarmee de VVD de verkiezingen ingaat luidt dan ook: Voor Nederland. Voor Banen.

Nederland heeft als exportland bij uitstek baat bij toenemende handel. Op dit moment werken ruim 2 miljoen mensen bij bedrijven die afhankelijk zijn van export. Door het makkelijker te maken om wereldwijd handel te drijven, is er voor Nederland veel te winnen. En nu stap voor stap de economie weer aantrekt, is van belang dat de barrières die economische groei in de weg staan, worden weggenomen. Hier ligt een belangrijke rol weggelegd voor Europa en de nieuwe Europese Commissie. Rutte: “Europa moet zich niet bezighouden met onnodige en onzinnige regelgeving. Door zich te richten op echt belangrijke zaken - zoals banen - werkt Europa in het belang van Nederland. En de VVD is dé partij die hierop toeziet.”

Zie ook:

NOS.nl: Rutte: lijsttrekker 'Hans van Banen'

WNL op Zaterdag: (terugluisteren vanaf 6 min.)