Ondernemers werken samen in regio Zwolle

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op zaterdag 10 mei 2014.

Vrijdag 9 mei was Annie in Zwolle. Daar ging ze met Eddy van Hijum en Theo Rietkerk in het nieuwe Van der Valk hotel in gesprek met vertegenwoordigers van VNO-NCW, MKB en van een aantal innovatieve ondernemingen. Daarbij waren ook bestuurders van CDA Zwolle en provincie Overijssel aanwezig.

Vanuit de ondernemers werd naar voren gebracht dat Zwolle een regio is met een sterke economische potentie. In de regio werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen al samen om innovatie te bevorderen. Innovatie jaagt de regionale economie aan en stuwt de werkgelegenheid. De regionale samenwerking kan nog verder versterkt worden om de regio (inter)nationaal nog verder te promoten.

Annie gaf aan dat er bij de EU vele miljoenen gereserveerd zijn voor de diverse regio’s. Ook Regio Zwolle komt hiervoor in aanmerking. Daarbij is het belangrijk dat de regio zich in Brussel profileert en met een uitgewerkt plan komt ter stimulering van de regionale economie. De verdeling van deze gelden verloopt via de provincie, die daar al een viertal programma’s voor beschikbaar heeft.

In Brussel wil Annie zich inzetten om de economische centra uit Oost Nederland beter in beeld te brengen. Ook wil ze de administratieve lasten voor ondernemers daarbij beperken en zoeken naar een manier om Europese innovatie subsidie meer op resultaat gericht te verstrekken.

Nadien werden de aanwezigen door de zeer gastvrije Paul en Hedwig van der Valk door het nieuwe hotel geleid.

Duidelijk werd dat Van der Valk een duurzaam familiebedrijf is, dat zuinig is in goede tijden. Het is belangrijk dat het bedrijf goed loopt en doorgegeven kan worden aan volgende generaties.

Van der Valk vindt het erg belangrijk tegemoet te komen aan de wensen van de gasten en gaat daar ver in mee.