Rietteelt in Steenwijkerland

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op vrijdag 9 mei 2014.

Vrijdag 9 mei waren Annie en Eddy van Hijum te gast in Kalenberg, gemeente Steenwijkerland. Samen met raadsleden van het CDA Steenwijkerland, Vrouwk Weemstra-van Dorsten, Femedith Kersjes-Holweg en Jan Vredenburg, werd een bezoek gebracht aan het rietsnijdersbedrijf van de Gebroeders Dolstra in Kalenberg.

Onderwerp van het gesprek was onder meer het probleem van de hoge BTW voor rietsnijders, een probleem waar Eddy van Hijum namens het CDA door middel van kamervragen al aandacht voor heeft gevraagd.

De CDA'ers gingen met een boot over de Weerribben, waarbij Gerrit Dolstra uitleg gaf over zijn werkzaamheden, maar ook vertelde over de problemen waar hij tegenaan loopt.

Annie kent de problemen van de rietsnijders nog vanuit haar tijd in de Tweede Kamer. Ook in Brussel wil ze zich hier voor blijven inzetten. Daarin zal ze samen optrekken met Eddy van Hijum, die, in afwachting van de antwoorden op de kamervragen, al nieuwe vragen aan het voorbereiden is.

De rietteelt is volgens het CDA belangrijk voor de Weeribben en het CDA zal zich er dan ook op elk niveau voor in blijven zetten, zowel lokaal, regionaal, landelijk als Europees.