EFR/EenVandaag lijsttrekkersdebat op Erasmus Universiteit

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 14 mei 2014, 12:09.

In de aula van de Erasmus Universiteit Rotterdam vindt op maandag 19 mei 2014 het EFR/EenVandaag Lijsttrekkersdebat plaats. De Europese lijsttrekkers van de zes grootste politieke partijen treffen elkaar voor een volle zaal met studenten, drie dagen voor de Europese Parlementsverkiezingen van donderdag 22 mei.

Op het podium in Rotterdam gaan Hans van Baalen (VVD), Paul Tang (PvdA), Esther de Lange (CDA), Dennis de Jong (SP), Sophie In ’t Veld (D66) en Marcel de Graaff (PVV) de confrontatie met elkaar aan.

Drie dagen voordat Nederland naar de stembus gaat, debatteren de lijsttrekkers ruim een uur met elkaar over een reeks actuele, Europese thema's.

Het lijsttrekkersdebat wordt georganiseerd door de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) en actualiteitenprogramma EenVandaag, in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de aula van de universiteit kunnen bijna duizend studenten de live televisie-uitzending van het debat bijwonen. De uitzending begint om 18.15 uur, de presentatie is in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.

Na afloop van de uitzending heeft het publiek de mogelijkheid tot het stellen van vragen aan de politici. Dit gedeelte wordt live uitgezonden via de website van EenVandaag. In voorgaande jaren werden de lijsttrekkers flink aan de tand gevoeld door studenten. Het is voor de dertiende keer dat de EFR samen met EenVandaag een lijsttrekkersdebat organiseert.

Hier vindt u meer informatie over het debat en de kaartverkoop