Prachtige dag in Kampen

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op dinsdag 13 mei 2014.

Dinsdag 15 mei was Annie in het prachtige Kampen.

In het gemeentehuis van Kampen sprak Annie met Hilde Palland, fractievoorzitter CDA Kampen, bijna-wethouder Geert Meijering, CDA-Statenlid Laura Antuma en gedeputeerde en inwoner van Kampen Theo Rietkerk over de bruine vloot en vrije toegang tot Oostzee/Denemarken en de daarbij ontbrekende erkenning van de veiligheidscertificaten door Denemarken. Ook werd er gesproken over watergebonden bedrijvigheid: Zuiderzeehaven en opwaardering sluizen bij Kornwerderzand en opneming kampen op het TEN-T (trans Europese netwerk).

Dit gesprek werd voortgezet in de Vier Jaargetijden, waar Paul van Ommen namens de BBZ (beroepsvereniging tallships/traditionele zeilschepen, over belangen oostzeevaarders bij oa erkenning veiligheidscertificaten door Denemarken) een en ander over de praktijk toelichtte. Jan Albert Visscher, bestuurslid Schuttevaer, sprak over de belangen bij vaartverbindingen en de aanpak van de sluizen bij Kornwerderzand.

Vervolgens was Annie op uitnodiging van de partijloze Maas van den Heuvel en Jan van der Kolk te gast op cafe Ponton op het water, waar ze sprak met een aantal belangstellende aanwezigen. 's Avonds hield Annie voor boeren, burgers en buitenlui een vlammend betoog over agrarische thema's. Burgemeester Bort Koelewijn sloot op het laatst aan met warme woorden voor Annie als de verpersoonlijking van democratie.