Afsluiting campagne

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op woensdag 21 mei 2014.

De afsluiting van de campagne vond woensdagmiddag 21 mei plaats in Hof van Twente, Annie haar thuisbasis.

Voorzitter van Stichting Eschmolen Delden, Derk Rouwhorst, nam Annie mee naar de Deldeneresch waar ooit de Eschmolen stond. Wat betreft de stichting hoort de Eschmolen met de watertoren en kerktoren van Delden bij de horizon.

De Eschmolen moet in ere hersteld worden, waarmee het landschap compleet wordt en een impuls aan toerisme gegeven kan worden.

De molen herbouwen, dichtbij zijn oorspronkelijke plek en deze openstellen voor publiek. De nieuwe windmolen gaat weer graan malen en daarmee het oude ambacht van windmolenaar nieuw leven inblazen. Stichting Twickel stelt grond ter beschikking voor de bouw van de molen met daarnaast een (dubbele) molenaarswoning.

Naast zijn oorspronkelijke functie biedt de molen ruimte voor een permanente expositie over duurzame energie, vergaderingen, presentaties, educatieve activiteiten, verkoop van streekproducten en kleinschalige horeca. Daarmee wordt de nieuwe Eschmolen straks voor wandelaars en fietsers een aangename plek om te pauzeren.

De combinatie van historie, cultuur, educatie, recreatie en duurzaamheid maakt dit project bijzonder en zorgt er voor de Eschmolen een vooraanstaande toeristische trekpleister wordt voor jong en oud.