Gravenruiters in Almelo

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op woensdag 21 mei 2014.

Op uitnodiging van oud-wethouder van Almelo Anthon Sjoers was Annie woensdagmiddag bij Gravenruiters in Almelo. Voorzitter Peter van Heteren en wethouder Jan van Marle waren ook aanwezig.

De Stichting maakt het mogelijk dat mensen met een handicap uit Almelo en omgeving onder professionele begeleiding aangepast kunnen pony/paardrijden. Het paardrijden heeft veel positieve effecten op de gezondheid. De ruiters vinden het leuk, en ontspannen zichtbaar tijdens het paardrijden.

Gravenruiters faciliteert ook het Almelose Meidenproject, een project voor begeleiding van tienermeisjes met sociaal en/of emotionele problemen.

Tevens zet Gravenruiters zich in voor mensen met een afstand tot de maatschappij, in samenwerking met de Twentse Zorgcentra. Als onderdeel van Ruim Baan komt deze doelgroep weer op adem/in hun kracht.

Sinds oktober 2012 behoort het huifbedrijden als recreatievorm voor mensen met een meervoudige handicap. Het is een bijzondere vorm van paardrijden, waarbij een gespannen zeil vlak boven twee gelijkbenige pony’s, een liggende persoon natuurlijk masseert.

In 2015 wil Gravenruiters een nieuw gebouw realiseren, maar daarvoor is nog heel wat geld nodig. Annie wees de bestuurders op innovatiegelden en een nieuwe subsidieregeling van de provincie Overijssel.