Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Met dank overgenomen van M.L. (Marianne) Thieme i, gepubliceerd op maandag 26 mei 2014, 11:07.

1.

Nieuw Worldlog Marianne Thieme

Op moment van schrijven van dit Worldlog lijkt het erop dat we een nieuwe mijlpaal bereikt hebben voor dieren, natuur en milieu. Onze partij behaalde 4,2 procent van de stemmen, wat goed is voor een ruime zetel in het Europees parlement. Voor het eerst in de geschiedenis is er een partij vertegenwoordigd in een internationaal parlement dat opkomt voor de belangen van dieren. Dat is een resultaat waar we trots op mogen zijn!

Hieronder een prachtige fotocompilatie van onze zeer geslaagde campagne. Iedereen die zich heeft ingezet om onze partij groot en zichtbaar te maken de afgelopen tijd wil ik enorm bedanken. Wat hebben we toch een prachtig team. ☺ En natuurlijk niet te vergeten onze fantastische lijst met lijstduwers uit binnen-en buitenland en de vele steunbetuigingen van bekendheden als Paul McCartney, Maneka Gandhi, John Coetzee, Will Kymlicka, Bob Barker en Tom Regan. Echt super dat zij zich achter ons hebben geschaard!

Ook heeft de Duitse Tierschutzpartei een zetel gehaald. Heel fijn dat we nu samen in Brussel kunnen optrekken tegen onder andere dieronvriendelijke ‘tradities’ en de torenhoge landbouwsubsidies.

Het is daarnaast ook zeer belangrijk samen een vuist te maken tegen Brussel wat betreft diertransporten. Afgelopen week werd namelijk bekend dat eurocommissaris Borg geen regels wil gaan maken die het gesleep van dieren in Europa verder aan banden leggen. Nederland en Denemarken hadden hierom gevraagd, gesteund door onder meer Duitsland, Oostenrijk en België.

Ook het Europees parlement wilde een maximum transportduur. Ik had dan ook naar aanleiding van dit bericht de staatssecretaris verzocht de aangenomen motie van ons uit te voeren waarin wij het kabinet verzoeken om een maximum duur vast te stellen voor diertransporten vanuit Nederland. De EU kan wat ons betreft niet langer een excuus zijn voor de staatssecretaris om zelf geen actie te ondernemen. Ik heb erop aangedrongen de moties uit te voeren, maar de staatssecretaris blijft naar Europa wijzen. Blijkbaar kiest de staatssecretaris voor eurocratie in plaats van democratie.

In opdracht van onze partij is er onderzoek uitgevoerd naar de mening van de Nederlandse burger over schaalvergroting in de landbouw. Daaruit kwam naar voren dat een meerderheid van de Nederlanders tegen schaalvergroting in de landbouw is. Mooi nieuws! Wij verzetten ons al jaren tegen de bouw van varkensflats en kippentorens en worden dus gesteund door een ruimte meerderheid van de Nederlanders.

We hebben afgelopen week Kamervragen over de export van levende wolhandkrabben naar voedselautomaten in China. In een uitzending op de Nederlandse televisie werd verslag gedaan van de handel in de in Nederland gevangen wolhandkrabben. Deze krabben worden gevangen, in plastic verpakt en levend over de hele wereld worden verzonden, vooral in China zijn ze erg in trek. Ongelofelijk. We hebben dan ook gepleit voor een directe stop op de export van de wolhandkrab naar China.

Volgende week meer nieuws over de verkiezingsuitslagen, fijne week iedereen! Marianne.