03/09 Ontslagen werknemers bouwbedrijven Gelderland en Overijssel krijgen EU-geld

Met dank overgenomen van J.J.M. (Jeroen) Lenaers i, gepubliceerd op donderdag 4 september 2014.

De golf ontslagen werknemers van Gelderse en Overijsselse bouwbedrijven krijgt geld uit Brussel. De Europarlementscommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft woensdag een aanvraag van 1,6 miljoen euro goedgekeurd.

"Heel belangrijk dat we de ontslagen werknemers zo kunnen helpen een nieuwe baan te vinden", zegt Jeroen Lenaers, CDA-Europarlementariër in deze commissie. "De economische crisis is nog niet geheel voorbij. De bijdrage uit Brussel is dan zeer behulpzaam."

Circa 500 werknemers verloren de afgelopen tijd hun werk bij 89 bouwbedrijven in Gelderland en Overijssel. Namens deze provincies heeft Nederland een aanvraag ingediend voor financiële steun uit het Europees Globaliseringsfonds (EGF). De bedrijven hadden klappen opgelopen omdat er fors minder nieuwe huizen werden gekocht.

"Deze financiële bijdrage is een stevige duw in de rug van onze mooie regio," aldus Annie Schreijer-Pierik, CDA-Europarlementariër uit het Overijsselse Hengevelde. "Heel goed dat onze provincies in Brussel hebben aangeklopt. Het Europees geld is er ook voor ons."

Het EGF steunt mensen die hun baan kwijt zijn geraakt als gevolg van de globalisering en de economische crisis. De EGF-steun is een aanvulling op nationale financiering. Het geld komt ten goede aan projecten om een nieuwe baan te vinden, het volgen van een opleiding en/of het starten van een eigen onderneming.