Nabestaanden verbijsterd

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 29 oktober 2014, 14:35.

Nabestaanden van MH17 slachtoffers zijn verbijsterd over de Kamerbrief waarin ruim honderd dagen na de crash wordt geconcludeerd dat de Boeing niet als gevolg van een ongeluk of aanslag van binnenuit is neergestort. De Oekraïnse minister van Buitenlandse Zaken Pavlo Klimin vroeg afgelopen zondag aan Europarlementariër Hans van Baalen of ons land op korte termijn een top in Den Haag kan organiseren, zodat Nederlandse onderzoekers toch nog voor winterinval naar de rampplek kunnen.

Opgelucht

,,Iedereen hier wil duidelijkheid”, aldus Hans van Baalen, voor de parlementsverkiezingen in Charkov. ,,Een gesprek tussen de ambassadeurs van Oekraïne en Rusland, samen met een topambtenaar van Buitenlandse Zaken, zou de weg moeten plaveien voor onze onderzoekers.”

De nabestaande die nog geen positief identificatienieuws heeft over haar omgekomen ouders: ,,Ik ben opgelucht dat zij samen niet hier zijn. Als één van het was geïdentificeerd, zou dat het verdriet voor mij nog onmenselijker maken. Ik kan nu nog troost vinden in de gedachte dat ze met elkaar zijn vervlogen. Op weg naar wat een mooie vakantie had moeten worden. Maar het neemt het intense verdriet niet weg. De moeilijke tijd is nu pas echt aangebroken.”

Lees het hele artikel op de telegraaf.nl