Weekoverzicht week 47

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op vrijdag 21 november 2014, 2:24.

Commissaris Stylianides doet verslag van reis naar West-Afrika

Zondag keerde Eurocommissaris Stylianides terug van zijn reis door West-Afrika waar hij een bezoek bracht aan landen die getroffen zijn door het ebolavirus. In het Parlement deed hij verslag van zijn ervaringen. Annie mocht aanwezig zijn bij deze emotionele bijeenkomst. De Commissaris was duidelijk onder de indruk van wat hij in West-Afrika had gezien. Samen met zijn collega-Commissaris Andriukaitis onderging hij het hele traject door de veiligheidszones. Ook spraken zij met mensen die van het virus genezen waren. De overlevenden kampen met een stigma en worden door hun omgeving gemeden. Toch zijn juist de overlevenden van groot belang omdat zij het bewijs vormen dat er een remedie bestaat tegen ebola. De Commissaris was het met Annie eens dat er speciale aandacht moet zijn voor de weeskinderen in West-Afrika. Deze wezen hebben extra hulp nodig. De Commissaris zei toe te zoeken naar extra geld voor de aanpak van dit probleem. Bovendien kwam de toezegging van Stylianides dat er geprobeerd wordt een Europese inzamelingsactie te beginnen.

Hogeschool Windesheim bezoekt Annie

Op donderdag 20 november bezocht een groep studenten van de Hogeschool Windesheim uit Zwolle het Europees Parlement. Zij spraken met Annie over haar werk in Brussel en over haar eerste ervaringen als Europarlementariër. Daarnaast bleken de studenten erg benieuwd naar de campagnestrategie van Annie die zij voor de Europese verkiezingen heeft gevoerd. Ook wilde de groep weten wat zij vindt van de maandelijkse vergaderingen in Straatsburg en de samenwerking met andere partijen in Brussel. Annie gaf de leerlingen mee dat zij hier in Brussel te zien krijgen hoe belangrijk de Europese instituties zijn en dat het altijd goed is om over landsgrenzen heen te kijken voor werk en studie.

Bezoek LTO Tubbergen

In navolging op het bezoek van Annie aan het natuurgebied Springendal en Dal van de Mosbeek begin november, bracht LTO Tubbergen afgelopen dinsdag een bezoek aan het Europees Parlement. De elf LTO-leden gingen in gesprek met Annie en Esther de Lange, delegatieleidster van het CDA in Brussel. Natura2000 bleek een belangrijk onderwerp van gesprek te zijn. Verschillende leden van LTO Tubbergen bezitten namelijk agrarische bedrijven die in hun voortbestaan worden bedreigd door de aanwijzing van Natura2000-gebieden in Noordoost-Twente. Andere onderwerpen die tijdens het gesprek aan bod kwamen waren het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), het mestverwerkingsbeleid en het Europese crisisfonds voor de land,- en tuinbouwsector. De zorgen over de toekomst van de land,- en tuinbouw bleken groot te zijn.