Weekoverzicht week 50

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op donderdag 18 december 2014, 3:13.

Prijsuitreiking Holsteinshow

Annie bezocht op zaterdag 13 december de Holland Holstein sHow (HHH) in Zwolle. Samen met de voorzitter van de rundveekeuring Hans Puttenstein reikte zij in de IJsselhallen prijzen uit aan verschillende winnaars van de Holsteinshow. Ook sprak Annie de winnaars toe die zij onder meer beloonde met een glazen trofee. Enkele duizenden liefhebbers bezochten het evenement. De Holsteinshow is één van de drukst bezochte rundveekeuringen van Nederland waar jaarlijks rood,- en zwartbonte Holsteinkoeien worden beoordeeld.

Europadebat Hogeschool Windesheim

Annie nam afgelopen vrijdag deel aan een debat over Europa op de School voor Journalistiek Windesheim te Zwolle. Ze ging met enkele tientallen studenten in gesprek over de toekomst van de Europese Unie en over de vraag of Europa nu dicht bij de kiezer staat of juist ver weg. Verder kregen de studenten de opdracht om een journaalgesprek voor te bereiden en uit te voeren. Bij het debat waren ook verslaggever van EenVandaag Mark de Bruijn en redacteur van het Nederlands Dagblad Jan van Benthem aanwezig.

Bezoek studenten Saxion

Op dinsdag 9 december bracht een groep studenten technische bedrijfskunde van de Saxion Hogeschool een bezoek aan het Europees Parlement. De studenten kwamen naar Brussel om met Annie te spreken over haar werkzaamheden als Europarlementariër. Ook wilde de studenten meer weten over de onderwerpen die zij in de parlementaire commissies behandelt en op wat voor manier zij daar in hun studie ook mee in aanraking kunnen komen. Wat volgde was een interessante discussie over de Europese politiek en de kansen die er liggen voor jonge mensen op Europees niveau.

Werkbezoek aan Oirschot Organics

Oirschot Organics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische groenteteelt, kreeg op maandag 8 december bezoek van Annie. Op uitnodiging van ketenorganisatie Bionext ging Annie bij het bedrijf in Middelbeers langs. Daar sprak zij uitgebreid met tuinder Jorrit Jonkers over het nieuwe voorstel van de Europese Commissie voor biologische landbouw. Dit voorstel ligt momenteel ter beoordeling bij het Europees Parlement. Ook kreeg Annie tijdens een rondleiding te zien hoe onder meer paprika´s, komkommers en tomaten op biologische wijze worden geproduceerd.