Een veilig 2015 gewenst

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 8 januari 2015, 15:35.

Dat onze veiligheid voortdurend in het geding is, bleek gisteren maar weer bij de vreselijke aanslag in Parijs. Daags ervoor, op zijn nieuwjaarsreceptie in de Haagse Pulchri Studio, sprak lt.-generaal Hans Leijtens, Gouverneur der Residentie en hoofd van de Koninklijke Marechaussee, nog de wens uit dat 2015 een rustig, vredig jaar zou worden. „Maar als het nodig is, zullen we er weer staan”, beloofde hij.

Prins Pieter-Christiaan had voor de gelegenheid zijn marechaussee-uniform uit de kast getrokken. „De prins is betrokken bij het project voor het voormalige vliegveld Valkenburg bij Katwijk”, wist Europarlementariër Hans van Baalen. De VVD’er sprak er op de receptie over met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. „Het zou zonde zijn om dit unieke terrein vol te bouwen”, adviseerde Van Baalen over het gebied, waar nog altijd de succesmusical Soldaat van Oranje is te zien in de theaterhangar.

Foto: VVD-Europarlementariër Hans van Baalen met partijgenote Sari van Heemskerck Pillis-Duvekot (l.) en PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink

Lees het hele artikel in De Telegraaf of via Blendle (€ 0,20)