VVD’ers: VS niet achterlijk

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 8 juli 2015, 10:09.

Vandaag stemt het Europees Parlement over het onderhandelingsmandaat voor TTIP, het handelsverdrag tussen de EU en de VS. Vooral de tegenstanders van het akkoord hebben tot nu toe van zich laten horen. Hoog tijd voor een tegengeluid, zo vinden Fred Teeven en Hans van Baalen, respectievelijk Kamerlid en Europarlementariër van de VVD.

Bangmakerij, drogredeneringen en voorbeelden die nergens op slaan. Met die tactiek probeert socialistisch Europa het vrijhandelsverdrag tussen de EU en de VS tegen te houden. Terwijl er feitelijk geen goede redenen zijn aan te voeren om TTIP niet door te laten gaan, zeggen de liberalen.

Van Baalen: „Ik ken een bedrijf dat industriële friteuses maakt. Die moet veiligheidskeuringen twee keer laten uitvoeren, één keer voor de Europese en een keer voor de Amerikaanse markt. Met erkenning van elkaars standaarden kun je één keuring schrappen.”

Sociale standaarden? „De landen gaan ook na TTIP zelf over hun uitkeringen”, zegt Van Baalen. „Wat je overhoudt, is vrijhandel van Helsinki tot Hawaï, fantastisch voor ons bedrijfsleven.”

Lees het hel artikel in De Telegraaf of via Blendle (€ 0,25)