Sterren en strepen in hofstad

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 6 januari 2016, 10:11.

In tegenstelling tot zijn voorganger lt.-generaal Hans Leijtens, die vorig jaar benoemd werd tot directeur-generaal van de Belastingdienst, stonden de gouverneur en zijn vrouw Ellen handen te schudden tussen de genodigden, in plaats van in een aparte ruimte beneden. „De ervaring leert dat mensen hier komen om elkaar te ontmoeten en contacten te leggen,” zei Van den Brink, die begin november 2015 werd benoemd.

Hij stelde zich als doel voor 2016 om meer samen te werken aan de landelijke veiligheid. „De verschillende organisaties vinden elkaar nu al goed, maar het kan nog beter.”

Op de bijeenkomst zag je veel sterren en strepen van hoge militairen als Mark van Uhm, plv. commandant der Landstrijdkrachten en de evenknie van Van den Brink in Amsterdam.

Europarlementariër voor de VVD Hans van Baalen was van mening dat, na diverse ’affaires’, de imagoschade voor zijn partij wel meeviel. „Zo’n VVD-raadslid in Weert die iemand mishandelt, dat kan in elke politieke partij gebeuren”, vond hij. „Nu de economie aantrekt zul je zien dat meer mensen ons weer gaan waarderen.” De zelfverzekerde politicus stelde ook voor om het defensiebudget te verhogen: „En liefst zodat de Julianakazerne in ere wordt hersteld. Zonde van zo’n monumentaal gebouw.

Lees het hele artikel in de Telegraaf, pagina 19 of via Blendle (€ 0,25)

Foto: Hans van Baalen, Jaap de Hoop Scheffer en Commissaris van de Koning Willibrord van Beek