Zware klus voor kabinet

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 7 april 2016, 12:10.

Met een kleine onzekerheid over de geldigheid van het referendum is precies gebeurd wat de grote vrees in Brussel was: de Nederlandse bevolking is in ruime meerderheid tegen het associatieverdrag met Oekraïne. Als een geldige meerderheid bestendigd wordt, dan zit Brussel met een lelijk probleem, evenals de Nederlandse regering.

VVD-europarlementariër Hans van Baalen: ,,Zelfs bij 32%, als het referendum geldig is, speelt het minimale percentage mee in de afweging die het kabinet moet maken wat ze met de uitslag doet. Ik adviseer echter iedereen in Brussel om zich daar buiten te houden, dit moet Nederland echt alleen uitzoeken.”

,,Maar hoe dan ook zitten we met een hoop mensen die tegen hebben gestemd. Daar zie ik vooral twee oorzaken voor, de angst voor toetreding en nog meer geld dat uit de Brusselse potten wordt gehaald, en de corruptie. Als het kabinet het verdrag ratificeert, dan moet toch duidelijker worden gemaakt dat toetreding echt niet aan de orde is en dat de EU spijkerhard zal reageren op corruptie.”

Lees het hele artikel in De Telegraaf (pag. 3) of via Blendle (€ 0,15)