VVD Hans van Baalen's beste bezuinigingsmethode? "Overheid moet in eigen vlees snijden."

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op woensdag 2 januari 2013, 2:07.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog

Op 2 januari 2013 sprak WRC-Rotterdam met VVD'er Hans van Baalen. Van 1998 tot 2009 was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Sinds 2009 is hij Europees Parlementslid.

Er werden hem bij vertrek van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Haag enkele vragen gesteld waaronder de volgende: De vennootschapsbelasting voor multinationals zijn in Nederland erg laag, waarom wordt er niet aan hen 1% extra belasting gevraagd zodat er minder bezuinigd hoeft te worden?

Ook stelde WRC-Rotterdam een vraag over het Spuiforum, een gepland nieuwbouwproject in Den Haag die de huidige Dr. Anton Philipszaal zal gaan vervangen. De kosten voor dit project zijn begroot op 181 miljoen Euro. Nadat de uitkomst van het referendum bekend werd (75% van de Hagenaars stemde tegen dit project) besloot de Raad toch dat het Spuiforum er moet komen. Voorafgaand aan deze beslissing plaatste enkele multinationals (o.a. Siemens, KPN en Shell) een advertentie in de krant, ze maakte daarin duidelijk dat het project door moest gaan.

Kijk hier de uitzending terug