Haagsche US Election night in Nieuwspoort

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op donderdag 10 november 2016, 11:15.

In de nacht van 8 op 9 november organiseerden onder andere het Haagsch College en Nieuwspoort samen met het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland een avond over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

In afwachting van de grote vraag: wordt het Trump of Clinton?, konden ruim 700 mensen in alle zalen van Nieuwspoort de gehele avond, nacht en vroege ochtend de binnenkomst van de verkiezingsuitslagen live volgen.

Europarlementariërs Hans van Baalen, Marietje Schaake en Paul Tang spraken over de mogelijke gevolgen van de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen voor de relatie tussen de EU en de Verenigde Staten. Eerder werd de avond geopend door de Chargé d´Affaires van de Amerikaanse ambassade Shawn Crowley.

Mede mogelijk gemaakt door EP collega’s in Washington verzorgde Voorzitter van het Ameriaanse Congressional Institute Mark Strand een nachtelijke analyse - vanuit de USA via Skype - van de tot dan toe binnengekomen verkiezingsuitslagen, waaronder die van swing state Florida. Presentatie was in handen van Amerika-deskundige Willem Post, Europa verslaggeefster Anke Truijen en politiek analist Adriaan Andringa.

Foto: Europarlementariërs Hans van Baalen, Marietje Schaake en Paul Tang tijdens de Haagsche US Election Night in Nieuwspoort

Europees Parlement Informatiebureau in Nederland