Voorstel van wet - Wijziging van de Telecommunicatiewet en van de Mediawet 2008 (gebruiksbeperking frequentieruimte en digitale radio-omroep)

Dit voorstel van wet i is onder nr. 2 toegevoegd aan wetsvoorstel 34799 - Wijziging van de Telecommunicatiewet en van de Mediawet 2008 (gebruiksbeperking frequentieruimte en digitale radioomroep) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Telecommunicatiewet en van de Mediawet 2008 (gebruiksbeperking frequentieruimte en digitale radio-omroep); Voorstel van wet; Voorstel van wet
Document­datum 05-10-2017
Publicatie­datum 05-10-2017
Nummer KST347992
Kenmerk 34799, nr. 2
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 799 Wijziging van de Telecommunicatiewet en van de Mediawet 2008 (gebruiksbeperking frequentieruimte en digitale radio-omroep)

Nr. 2 VOORSTEL VAN WET

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat het in het belang van een integraal beleid voor de commerciële radio wenselijk is om de gebruiksbeperkingen voor de FM en digitale radio-omroep in één wettelijk kader te regelen en dat het voorts wenselijk is om een mogelijkheid tot het opleggen van een gebruiksbeperking voor frequentieruimte te regelen ten einde een optimale mededinging in de markt te bevorderen;

Zo is het, dat Wij, de Afdeling advisering van de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

ARTIKEL I

De Telecommunicatiewet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 3.11 komt te luiden:

Artikel 3.11

    • 1. 
      Bij ministeriële regeling kan, in het belang van een optimale verdeling dan wel een doelmatig gebruik van de frequentieruimte, de maximale hoeveelheid frequentieruimte worden vastgesteld die een natuurlijk persoon of een rechtspersoon ten hoogste mag gebruiken of in een verdeling als bedoeld in artikel 3.10, eerste lid, kan verwerven. Daarbij kan een onderscheid worden gemaakt tussen verschillende categorieën van frequentieruimte en worden bepaald voor welke periode de maximale hoeveelheid frequentieruimte van toepassing is.
    • 2. 
      In het geval er een maximum is vastgesteld als bedoeld in het eerste lid, kan bij ministeriële regeling worden bepaald wanneer natuurlijke personen of rechtspersonen voor de toepassing van het eerste lid als één worden aangemerkt voor de vraag of de maximale hoeveelheid frequentieruimte wordt overschreden.

B

In artikel 3.16, tweede lid, onder b, wordt de zinsnede «bedoeld in artikel 3.10, eerste lid, onder b tot en met f» vervangen door: bedoeld in artikel 3.10, eerste lid.

C

Artikel 3.18, eerste lid, onder f, komt te luiden:

    • f. 
      verlenging daarvan in strijd zou zijn met de bij of krachtens deze wet, dan wel bij of krachtens artikel 6.23 van de Mediawet 2008, gestelde regels.

D

Artikel 3.19, tweede lid, onder b, wordt de zinsnede «bij of krachtens de artikelen 6.10, 6.11, 6.23 of 6.24 van de Mediawet 2008» vervangen door: bij of krachtens de artikelen 6.10 of 6.23 van de Mediawet 2008.

ARTIKEL II

De Mediawet 2008 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 6.24 vervalt.

B

In artikel 6.25 wordt de zinsnede: «De artikelen 6.23 en 6.24 zijn niet van toepassing op:» vervangen door: Artikel 6.23 is niet van toepassing op:.

ARTIKEL III

Deze wet treedt in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.

Lasten en bevelen dat deze in het Staatsblad zal worden geplaatst en dat alle ministeries, autoriteiten, colleges en ambtenaren die zulks aangaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden.

Gegeven

De Minister van Economische Zaken,


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.