Kamerbreed met Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) en Paul Tang (PvdA)

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op vrijdag 20 oktober 2017, 16:32.

Het Brexit-dossier wordt dikker en dikker. Maar schot in de zaak zit er nog onvoldoende, zo werd geconcludeerd tijdens de Europese top deze week in Brussel. Over welke gevolgen deze ‘impasse’ heeft, wordt zaterdagmiddag in Kamerbreed gesproken met de Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD), Dennis de Jong (SP) Paul Tang (PvdA).

De Europese Unie is allerminst van plan de Britten een vrijgeleide uit de Unie te geven. Het Verenigd Koninkrijk zal zich vrij moeten vechten en de Britse premier May is op haar beurt niet bereid een hoge prijs voor de scheiding te betalen.

Is de Brexit per definitie een wedstrijd van verliezers of zien Van Baalen, Tang en De Jong toch mogelijkheden om tot een ‘nette scheiding’ te komen?

Verder aandacht voor de Europese ambities van Rutte III dat donderdag op het bordes verschijnt. Welke aan- en kanttekeningen hebben de parlementariërs gemaakt tijdens het lezen van het nieuwe regeerakkoord? En in hoeverre komen de plannen van het nieuwe kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie tegemoet aan Eurosceptische sentimenten in de Nederlandse samenleving?

Kamerbreed wordt elke zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur uitgezonden op Radio1, vanuit de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Kamerbreed NPO radio 1