Highlights Annie Schreijer-Pierik - 29/10/2018 - 02/11/2018

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op donderdag 25 oktober 2018, 2:55.

Achterhoek: Liever mest dan kunstmest

Door strenge limieten aan dierlijke mest moeten boeren soms veel kunstmest gebruiken, om de grond vruchtbaar te houden. Het milieu en de landbouw zijn niet altijd gediend bij veel kunstmest. “Mest is beter dan kunstmest”, zegt Annie Schreijer- Pierik, CDA Europarlementslid. Ze bezoekt daarom maandag de mestvergisting in De Achterhoek. De regio is aangewezen als een proefproject voor een kunstmestvrij gebied. Bij dit bezoek zijn ook andere politici present. “Mestbewerking en mestverwerking hebben een impuls nodig. Dit proefproject in de Achterhoek kan ons daarbij helpen“.

Maandag 29 oktober, 9:30 uur. Groot Zevert Mestvergisting, Deventerkunstweg 2a, 7156 NW Beltrum (Gelderland)

Eemland: Landbouw en natuur gaan samen

Wat betekent Europa voor de paarden-, geiten- en melkveehouderij? En hoe is landbouw mogelijk is een gebied dat wereldwijd bekend staat om zijn gruttos ? Dat blijkt dinsdag bij het werkbezoek van Annie Schreijer-Pierik aan Eemland bij Eemnes (Utrecht). Annie bezoekt in de middag diverse boerenbedrijven, waaronder de boerderij van Jos Tolboom in Hoogland (voorzitter van LTO-geitenhouderij). Schreijer spreekt ook met Jan Roodhart van vereniging Natuurmonumenten, over het natuurbeheer. “landbouw en natuur moeten hand in hand gaan. Het is niet òf-òf, maar èn-èn“, zegt Schreijer. Aan net begin van de avond spreekt ze er een agrarische bijeenkomst toe.

Dinsdag 30 oktober, 13:00 uur, begin werkbezoek bij Waaij Stud, Geerenweg 2, Eemnes

Vrouwen van Nu over nieuw landbouwbeleid

De herziening van het Europees Landbouwbeleid heeft veel gevolgen voor de Nederlandse boeren. Vooral de verlaging van het landbouwbudget komt slecht uit voor de agrarische familiegezinsbedrijven op het platteland. Annie Schreijer-Pierik verzet zich tegen de bezuinigingen. Ze zal dat woensdag vertellen bij de Agrarische Commissie, van de Vrouwen van Nu bij de afd. Holten-Dijkerhoek-Espelo,.

Woensdag 31 oktober, 19:45 uur, zaal Het Trefpunt, Valeweg 2, 7451 KK Holten

Europa is er ook voor sport

De Europese Unie is er ook om sporters te steunen. Zo zijn er subsidies en zijn er programma’s voor anti-doping en economische aspecten en sociale waarden. Annie Schreijer-Pierik spreekt daarover donderdag bij de masterclass ‘Europa, Sport en Subsidies’ in Vianen (Utrecht). Andere sprekers zijn Ben Moonen (specialist in sport en subsidies) en Peter Barendse (international officer Kenniscentrum Sport).

Donderdag, 1 november 10:00 uur, Hotel Vianen (Van der Valk), Prins Bernhardstraat 75, 4132 XE Vianen

Toekomst van voedsel in Groningen

Wat is de toekomst van de landbouw en voedsel, zowel lokaal als Europees? Het CDA afd Groningen- Haren- Ten Boer houdt vrijdagavond een open discussieavond met Annie Schreijer-Pierik. Schreijer zal spreken over de landbouwpolitiek, een van de grotere pijlers van de Europese Unie. De avond wordt geleid door melkveehouder Jacob Ritsema, zelf kandidaat-raadslid bij de aankomende raadsverkiezingen in de gemeente.

Vrijdag 2 november, Gebouw Menorah, , Wigboldstraat 3, 9791 CP, Ten Boer