Werkbezoek Axia Seeds Naaldwijk

Met dank overgenomen van J.M.G. (Annie) Schreijer-Pierik i, gepubliceerd op maandag 26 november 2018, 3:07.

Het Naaldwijkse bedrijf Axia Seeds ontving vrijdag Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement voor het CDA. Het bedrijf toonde haar de modernste ontwikkelingen in veredeling van planten, samen met onder anderen Westlands wethouder Karin Zwinkels (CDA). Eén van de gespreksonderwerpen was de techniek Crispr-Cas voor veredeling van gewassen.

Annie Schreijer-Pierik komt op voor een sterke land- en tuinbouw in Nederland en Europa. Ze vindt dat de EU altijd zelf de bevolking moet kunnen voeden. De EU mag niet afhankelijk worden van import uit landen als Rusland of Oekraïne.

Schreijer komt uit Twente en had met haar man lange tijd een varkensbedrijf. Dat heeft ze overgedragen aan hun zoon in 2014, toen ze in het Europees Parlement werd gekozen met 113.000 voorkeurstemmen.

Schreijer was bij het bezoek positief over de Westlandse tuinbouw. “De tuinbouw in het Westland mag niet verloren gaan. Het heeft een toppositie in de wereld. Het is goed dat de sector in Brussel gaat praten om EU-leningen te verwerven uit het EFSI-fonds van de Europese Commissie en Europese Investerings Bank (EIB).

Zie hieronder een greep uit de foto’s gemaakt tijdens het werkbezoek op 23 november 2018 aan Axia Seeds te Naaldwijk: