Besluit 2019/1763 - Standpunt EU in het comité van technische deskundigen van de Intergouvernementele organisatie voor het internationale spoorwegvervoer (OTIF) met betrekking tot wijzigingen van de specificatie betreffende de nationale voertuigregisters (NVR) en de eenvormige technische voorschriften - telematicatoepassingen voor goederenvervoer (UTP TAF)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 24 oktober 2019 gepubliceerd en is op 4 oktober 2019 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2019/1763 van de Raad van 4 oktober 2019 tot vaststelling van het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het comité van technische deskundigen van de Intergouvernementele organisatie voor het internationale spoorwegvervoer (OTIF) met betrekking tot wijzigingen van de specificatie betreffende de nationale voertuigregisters (NVR) en de eenvormige technische voorschriften — telematicatoepassingen voor goederenvervoer (UTP TAF)

officiële Engelstalige titel

Council decision (EU) 2019/1763 of 4 October 2019 establishing the position to be adopted on behalf of the European Union within the Committee of Technical Experts of the Intergovernmental Organisation for International Carriage by Rail (OTIF) as regards certain modifications to the National Vehicle Registers (NVR) specification and the Uniform Technical Prescriptions — Telematics applications for freight services (UTP TAF)
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2019/1763
Origineel voorstel COM(2019)298 NLEN
Celex-nummer i 32019D1763

3.

Key dates

Document 04-10-2019; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 24-10-2019; PB L 270 p. 79-80
Inwerkingtreding 04-10-2019; in werking datum document zie art 3
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

24.10.2019   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 270/79

 

BESLUIT (EU) 2019/1763 VAN DE RAAD

van 4 oktober 2019

tot vaststelling van het standpunt dat namens de Europese Unie moet worden ingenomen in het comité van technische deskundigen van de Intergouvernementele organisatie voor het internationale spoorwegvervoer (OTIF) met betrekking tot wijzigingen van de specificatie betreffende de nationale voertuigregisters (NVR) en de eenvormige technische voorschriften — telematicatoepassingen voor goederenvervoer (UTP TAF)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 91, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Overeenkomstig Besluit 2013/103/EU (1) van de Raad is de Unie toegetreden tot het Verdrag betreffende het internationale spoorwegvervoer (COTIF) van 9 mei 1980, zoals gewijzigd bij het Protocol van Vilnius van 3 juni 1999.

 

(2)

Alle lidstaten, met uitzondering van Cyprus en Malta, zijn partij bij het Cotif.

 

(3)

In artikel 13 van het Cotif is bepaald dat de werking van de Intergouvernementele organisatie voor het internationale spoorwegvervoer (OTIF) wordt gewaarborgd door onder andere het comité van technische deskundigen (CTE). Overeenkomstig artikel 20, lid 1, onder e), van het Cotif en artikel 13, leden 1, 4 en 5, van aanhangsel G (ATMF), is het CTE bevoegd om besluiten te nemen over de vaststelling of wijziging van de specificatie betreffende de nationale voertuigregisters (NVR). Overeenkomstig artikel 20, lid 1, onder b), van het Cotif en artikel 6 van aanhangsel F (APTU) is het CTE bevoegd om besluiten te nemen over de aanneming van eenvormige technische voorschriften – telematicatoepassingen voor goederenvervoer (UTP TAF) of van bepalingen tot wijziging van een uniform technisch voorschrift op grond van aanhangsel F (APTU) en aanhangsel G (ATMF) van het Cotif.

 

(4)

Tijdens zijn twaalfde zitting, die plaatsvond op 12 en 13 juni 2019, besloot het CTE een schriftelijke procedure te starten met het oog op de vaststelling van wijzigingen van de specificatie betreffende de NVR en van bijlage 1 bij de UTP TAF.

 

(5)

Het doel van de voorgestelde wijzigingen is de specificatie betreffende de NVR en de UTP TAF in overeenstemming te brengen met respectievelijk Uitvoeringsbesluit (EU) 2018/1614 (2) van de Commissie en Uitvoeringsverordening (EU) 2019/778 (3) van de Commissie.

 

(6)

De voorgestelde wijzigingen zijn in overeenstemming met het recht en de strategische doelstellingen van de Unie, doordat ze bijdragen tot de aanpassing van de wetgeving van de OTIF aan de de desbetreffende Uniewetgeving, en moeten daarom door de Unie worden gesteund.

 

(7)

Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het CTE moet worden ingenomen, aangezien de voorgestelde wijzigingen voor de Unie bindend zullen zijn,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

Het namens de Unie in te nemen standpunt in het Comité van technische deskundigen (CTE) van de Intergouvernementele Organisatie voor het het internationale spoorwegvervoer (OTIF) met betrekking tot de wijzigingen van de specificaties betreffende de NVR en van bijlage 1 bij de UTP TAF, is het volgende:

 

a)

te stemmen voor de door het CTE voorgestelde wijzigingen van de specificaties betreffende de NVR, zoals vermeld in CTE-werkdocument TECH-19001-CTE12-5.1, en

 

b)

te stemmen voor de door het CTE voorgestelde wijziging van bijlage 1 bij de UTP-TAF, zoals vermeld in CTE-Document TECH-18037-CTE12-5.2.

Het in de eerste alinea bedoelde standpunt wordt door de Commissie tot uitdrukking gebracht.

Artikel 2

De besluiten van het CTE worden na de vaststelling...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.