Besluitpunt "Reactie op verzoek commissie inzake Wijziging Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen"

commissie Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat (IW)
vergadering 2024-06-11
volgnummer 16B
 

Zaak:

 

Voorstel:

Agenderen voor het commissiedebat Circulaire economie op dinsdag 2 juli 2024.

Noot:

  • Tijdens de procedurevergadering van 22 mei jl. heeft de commissie besloten deze nahang aan te houden in afwachting van onderhavige reactie van de minister.
  • De voorlegging van dit besluit geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven nahangprocedure (artikel 21.6 van de Wet milieubeheer).

Het besluit zou in werking treden per 1 juli 2024, maar wordt uitgesteld naar 1 januari 2025 (zie bovenstaand Kamerstuk 27664, nr. 96). Het ontwerp voor dit besluit is in een voorhangprocedure aan de Kamer voorgelegd in Kamerstuk 27664, nr. 94 en behandeld tijdens het commissiedebat Leefomgeving op 17 mei 2023. Het besluit behelst het voorkomen van de verspreiding van zeer zorgwekkende stoffen (ZZS) in het milieu door een verplichting in te stellen voor bepaalde bedrijven om bij het afgeven van afvalstoffen aan verwerkingsbedrijven de namen te vermelden van daarin (mogelijk) aanwezige ZZS.

 

1.

Nederlandse dossiers