Nieuwe SP-campagnebus ingezet tegen opheffing buslijn in Leende

Met dank overgenomen van J.G.Ch.A. (Jan) Marijnissen i, gepubliceerd op woensdag 24 juni 2009.

Leende

SP-Kamerlid Emile Roemer, partijvoorzitter Jan Marijnissen en fractievoorzitter Agnes Kant steunden maandag de strijd van de bevolking in het Brabantse Leende tegen opheffing van buslijn 173. 400 inwoners overhandigden hen een petitie. Het was tevens de eerste gelegenheid waar de nieuwe SP-campagnebus werd ingezet.

Leende

Sinds tijden rijdt bus 173 door de dorpen van de gemeente Heeze-Leende om scholieren, werknemers, patiënten voor het ziekenhuis in Eindhoven, marktbezoekers en andere reizigers te vervoeren. De NS ziet wel wat in een treinstation bij Maarheeze dat 10 kilometer verderop ligt. Lijn 173 moet dan wel verdwijnen anders zou deze wel eens een te grote concurrent blijven voor de trein. Kosten en reistijd worden bij opheffing van de buslijn voor de bewoners van Leende verhoogd. Marijnissen: “Dit is een gevolg van de vele privatiseringen van een regering die geen verantwoordelijkheden meer wil nemen voor onze publieke voorzieningen. De SP zal er alles aan doen om buslijn 173 te behouden.”

SP-Bus

De actie in Leende was tevens de doop van de nieuwe SP-campagnebus. Marijnissen: “Een fraai actiemiddel. Als deze bus de wijk in rijdt, dan staat er ook wat. En de kans is groot dat hij binnenkort in de buurt is, want een andere taak van deze bus wordt een verbinding leggen tussen afdelingen en de Tweede Kamerfractie.” Komend jaar kunnen leden van de SP zich inschrijven bij hun afdeling voor een bezoek aan de Tweede Kamer. Zij worden dan door Kamerleden opgehaald met de bus. Marijnissen: “We willen er dan echt een leuke en interessante dag van maken, dus hou het afdelingsnieuws in de gaten, en geef je snel op.”

(Nieuwsbericht SP)