BESLUIT Nr. 4/78 VAN DE ACS-EEG-RAAD VAN MINISTERS van 21 december 1978 houdende afwijking van de definitie van het begrip "produkten van oorsprong" in verband met de bijzondere situatie van Kenya voor wat betreft bepaalde visserijartikelen (kunstvliegen voor de visserij)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze overig was geldig van 1 juni 1978 tot 31 december 1979.

2.

Kerngegevens

officiële titel

BESLUIT Nr. 4/78 VAN DE ACS-EEG-RAAD VAN MINISTERS van 21 december 1978 houdende afwijking van de definitie van het begrip "produkten van oorsprong" in verband met de bijzondere situatie van de Republiek Kenya voor wat betreft bepaalde visserijartikelen (kunstvliegen voor de visserij)

officiële Engelstalige titel

Decision No 4/78 of the ACP-EEC Council of Ministers of 21 December 1978 derogating from the definition of the concept of 'originating products' to take into account the special situation of Kenya with regard to certain items of fishing tackle (fishing flies)
 
Rechtsinstrument Overig
Celex-nummer i 21979D0207(01)

3.

Key dates

Document 21-12-1978
Bekendmaking in Publicatieblad 07-02-1979; PB L 31 p. 2-2
Ondertekening 21-12-1978; Brussel
Inwerkingtreding 01-06-1978; in werking zie art 5
Einde geldigheid 31-12-1979; zie art. 5

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

21979D0207(01)

BESLUIT Nr. 4/78 VAN DE ACS-EEG-RAAD VAN MINISTERS van 21 december 1978 houdende afwijking van de definitie van het begrip "produkten van oorsprong" in verband met de bijzondere situatie van de Republiek Kenya voor wat betreft bepaalde visserijartikelen (kunstvliegen voor de visserij)

Publicatieblad Nr. L 031 van 07/02/1979 blz. 0002

BESLUIT Nr. 4/78 VAN DE ACS-EEG-RAAD VAN MINISTERS van 21 december 1978 houdende afwijking van de definitie van het begrip produkten van oorsprong" in verband met de bijzondere situatie van de Republiek Kenya voor wat betreft bepaalde visserijartikelen (kunstvliegen voor de visserij)

DE ACS-EEG-RAAD VAN MINISTERS,

Gelet op de op 28 februari 1975 ondertekende ACS-EEG-Overeenkomst van Lomé, hierna te noemen de Overeenkomst", inzonderheid op artikel 9, lid 2,

Overwegende dat in artikel 27 Protocol nr. 1 van de Overeenkomst betreffende de definitie van het begrip produkten van oorsprong" en de methoden van administratieve samenwerking, wordt bepaald dat kan worden afgeweken van de regels inzake de oorsprong, met name om de ontwikkeling van bestaande industrieën of de vestiging van nieuwe industrieën te vergemakkelijken ;

Overwegende dat de ACS-Staten een verzoek van de Regering van de Republiek Kenya hebben ingediend om voor in deze staat vervaardigde visserijartikelen te mogen afwijken van de in Protocol nr. 1 vermelde definitie;

Overwegende dat het Comité voor douanesamenwerking overeenkomstig artikel 27 van Protocol nr. 1, betreffende genoemd verzoek een verslag heeft aangenomen.

Overwegende dat er, om rekening te houden met de bijzondere situatie van de Republiek Kenya en ten einde aan de betrokken tak van industrie de gelegenheid te bieden zich verder te ontwikkelen en de mogelijkheid te onderzoeken grondstoffen uit de Gemeenschap te gebruiken voor de vervaardiging van de desbetreffende artikelen, in antwoord op dit verzoek een afwijking gedurende een periode van 18 maanden dient te worden vastgesteld;

Overwegende dat het nodig is eventuele verleggingen van het handelsverkeer te vermijden en dat dit bereikt kan worden door een maximumpercentage vast te stellen voor niet van oorsprong zijnde produkten die in het eindprodukt verwerkt zijn,

BESLUIT :

Artikel 1

In afwijking van de bepalingen van Protocol nr. 1 worden den in Kenya vervaardigde en onder tariefpost ex 97.07 vallende visserijartikelen kunstvliegen voor de visserij" beschouwd als zijnde van oorsprong uit Kenya, mits de waarde van de niet van oorsprong zijnde vishaken, gebruikt voor hun vervaardiging en vallende onder tariefpost ex 97.07, 25% van de waarde van het eindprodukt niet overschrijdt.

Artikel 2

De certificaten inzake goederenverkeer EUR.1 afgegeven voor de produkten van oorsprong" krachtens de in artikel 1 bedoelde afwijking dienen in vak 7 Opmerkingen" voorzien te zijn van een van de volgende vermeldingen:

  • Afwijking kunstvliegen voor de visserij"
  • Undtagelse fluer til fiskeri"
  • Abweichung Fliegen zum Flugangeln"
  • Derogation fishing flies"
  • Dégoration mouches pour la pêche"
  • Deroga mosche per la pesca".

Artikel 3

Ieder kwartaal verstrekken de bevoegde autoriteiten van de Republiek Kenya de Commissie, met opgave van de Lid-Staten van bestemming, een overzicht van de hoeveelheden waarvoor krachtens dit besluit certificaten inzake goederenverkeer EUR. 1 zijn afgegeven.

Artikel 4

De ACS-Staten, de Lid-Staten en de Gemeenschap zijn verplicht, elk voor zich, de nodige maatregelen ter uitvoering van dit besluit te treffen.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op 1 juni 1978.

Het is van toepassing tot en met 31 december 1979.

Gedaan te Brussel, 21 december 1978.

Voor de ACS-EEG-Raad van Ministers

De Voorzitter

  • K. 
    von DOHNANYI

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.