Bijeenkomst Afghanistan, 4 november Dordrecht

Met dank overgenomen van A.M.C. (Angelien) Eijsink i, gepubliceerd op woensdag 4 november 2009.

Eind vorige maand reisde ik voor de zevende keer naar Afganistan om met eigen ogen de situatie waarin onze militairen werken te aanschouwen en met hen te kunnen spreken. Op 4 november doe ik graag verslag van mijn werkbezoek aan de leden van de Partij van de Arbeid. Hier vind je de uitnodiging voor de bijeenkomst. Graag tot dan!

Uitnodiging 4 november - Bijeenkomst over Afghanistan in Dordrecht Op woensdag 4 november 2009 organiseert het PvdA Internationaal secretariaat in samenwerking met de PvdA afdeling Dordrecht en de Tweede-kamerfractie een bijeenkomst over Afghanistan. Onlangs bracht PvdA Tweede-kamerlid en defensiewoordvoerder Angelien Eijsink een bezoek aan Afghanistan. Zij zal de aanwezigen verslag doen van haar ervaringen en bevindingen ‘on the ground’. Onder leiding van Internationaal secretaris Marije Laffeber gaan Angelien Eijsink, Harm Evert Waalkens Tweede-kamer woordvoerder ontwikkelingssamenwerking, een vertegenwoordiger van defensie en Paul van den Berg, programmaverantwoordelijke Afghanistan voor Cordaid daarna in gesprek met de aanwezigen in de zaal.

Begin oktober 2009 stemde de Tweede-kamer in met het voorstel van de Partij van de Arbeid en de ChristenUnie om geen nieuwe missie naar Uruzgan te sturen na 2010. Dit besluit onderstreept het eerder ingenomen standpunt door de fractie en partij. Het PvdA congres van maart 2009 sprak zich uit voor beëindiging van de missie in Uruzgan en riep op geen andere grote Nederlandse missie in Afghanistan te ondernemen. Nederland heeft haar bijdrage aan de missie ruimschoots geleverd. Wouter Bos liet er de afgelopen maand dan ook geen twijfel over bestaan. ‘De laatste Nederlandse militair verlaat Uruzgan in 2010’. Nu is het tijd om het stokje over te dragen. Een aantal zaken, die op 4 november in Dordrecht aan bod komen: ‘heeft het Nederlandse leger kunnen bijdragen aan de stabiliteit en veiligheid’, ‘wie gaat het stokje van Nederland overnemen’, ‘hoe gaat het nu verder met de wederopbouw van Afghanistan en is daarin een rol weggelegd voor Nederlandse ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties’. Datum: 4 november 2009

Tijd: 19.30- 21.30 uur

Locatie: Kyck over den Dyck, Noordendijk 144, 3311RR te Dordrecht.

Aanmelden U kunt reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Kies optie 3. Voor aanmelding heeft u het nummer van de bijeenkomst nodig: 5658. Houd ook uw relatienummer en uw postcode bij de hand. Als u geen relatienummer heeft wordt u doorverbonden met een van onze medewerkers die uw aanmelding kan noteren.