VVD WIL VERBOUWINGSREGELS VOOR RECREATIEPARKEN EN CAMPINGS VERSOEPELEN

Met dank overgenomen van B.I. (Brigitte) van der Burg i, gepubliceerd op woensdag 9 december 2009.

VVD WIL VERBOUWINGSREGELS VOOR RECREATIEPARKEN EN CAMPINGS VERSOEPELEN

woensdag 9 december 2009, door Brigitte van der Burg

De VVD wil dat het voor recreatieparken en campings mogelijk wordt om bestaande faciliteiten te vervangen zonder dat er hiervoor vergunningen aangevraagd dienen te worden.

Momenteel worden zulke verbouwingen gezien als wijzigingen van het bestemmingsplan. Als bijvoorbeeld een toiletgebouw afgeschreven is en vervangen moet worden, duurt het wel 7 tot 10 jaar voordat alle vergunningen rond zijn en gestart kan worden met de bouw. Ook als een ondernemer een lantaarnpaal of een luifel aan een gevel wil vervangen, duren de procedures lang en soms mag het helemaal niet van de nieuwe welstandscommissie. Hiervoor dient namelijk een bouwvergunning inclusief toetsing door de welstandscommissie aangevraagd te worden.

VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg wil dit veranderen. Ondernemers die bijvoorbeeld sanitairblokken, lantaarnpalen en zelfs eetzalen vervangen door een gelijkwaardig "produkt" moeten dit vergunningvrij kunnen doen. Alleen een melding is voldoende. "Dit is echt weer een schoolvoorbeeld van het onnodig dichtregelen van Nederland. Er verandert namelijk niks in de functie en het leidt alleen tot het tegenhouden van betere dienstverlening en innovatie wat betreft watergebruik, energiezuinigheid etc.. Op deze manier maken we ondernemers het ondernemen onmogelijk en onthouden we burgers het plezier van een modern, duurzaam verblijf".

Van der Burg zal een motie indienen die ervoor moet zorgen dat hier een einde aan komt.