CDA en minister van der Laan huilen krokodillentranen over krimpregio's

Met dank overgenomen van B.I. (Brigitte) van der BurgĀ i, gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2010.

CDA en minister van der Laan huilen krokodillentranen over krimpregio's

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht komt het CDA met het plan om corporaties in grote steden op termijn mee te laten betalen aan de problemen in krimpregio's.

Het CDA heeft in februari 2008 ingestemd met de zogenaamde probleemwijken- of vogelaarheffing. Deze heffing doet juist het omgekeerde van wat het CDA nu bepleit. Het laat corporaties in krimpregio's 75 miljoen meebetalen aan het opknappen van de 40 probleemwijken in de grote steden met corporaties die dat vaak goed zelf kunnen betalen. Echter nu met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht bepleit het CDA met instemming van minister van der Laan precies het omgekeerde.

VVD-Tweede Kamerlid Brigitte van der Burg vindt dit ongeloofwaardig:"Het CDA heeft ermee ingestemd dat corporaties in krimpregio's moeten meebetalen aan de vogelaarwijken. En nu er stemmen te halen vallen draait het CDA de situatie doodleuk om. En dat terwijl ze alle VVD voorstellen om dit al veel eerder te regelen zonder uitzondering geblokkeerd hebben. Wat mij betreft maakt het CDA zich hiermee volstrekt ongeloofwaardig".

als u hier op klikt kunt u het interview beluisteren welke Brigitte gaf aan L1