Ingenomen met verlenging deeltijd-WW

Met dank overgenomen van R.A. (Roos) Vermeij i, gepubliceerd op woensdag 24 maart 2010.

Nederland heeft de laagste werkloosheid in de Europese Unie. Dat heeft u misschien al vaker gehoord, maar het blijft een prachtig gegeven. Zo’n laag werkloosheidscijfer komt niet zomaar uit de lucht vallen: dat is te sturen door goed arbeidsmarktbeleid.

Een voorbeeld daarvan is de deeltijd-WW. Met deze regeling kunnen ondernemers hun vakkrachten goedkoper in dienst houden als het even tegenzit, zodat ze op volle kracht verder kunnen als de crisis wegebt. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vond een maand geleden nog dat de deeltijd-WW koste wat kost per 1 april afgelopen moest zijn. Een groot deel van de Tweede Kamer vond dat toen al erg snel.

We zien nog steeds dat de arbeidsmarkt in crisis verkeert. Bovendien krijgen sommige sectoren, zoals de bouw, pas later last van deze crisis. Demissionair minister Donner heeft zich het signaal van de Kamer aangetrokken en is met werknemers en werkgevers gaan praten. De uitkomst is positief: de deeltijd-WW wordt beperkt verlengd. In die beperkte verlenging wordt 70 miljoen uitgetrokken om bedrijven nog tot uiterlijk 1 juli 2011 te kunnen steunen met het aan het werk houden van hun mensen. Bovendien wordt er geld uitgetrokken om mogelijkheden voor scholing te verruimen. Een goede stap dus: de Partij van de Arbeid heeft eerder al gezegd dat wij erg tevreden zijn met de deeltijd-WW.

Reageer

Om te reageren moet je geregistreerd zijn als MijnPvdA gebruiker. Spelregels

Wachtwoord of Gebruikersnaam vergeten?

MijnPvdA gebruikersnaam MijnPvdA wachtwoord Reactie