We zijn begonnen

Met dank overgenomen van E.M.J. (Lilianne) Ploumen i, gepubliceerd op vrijdag 7 mei 2010.
We zijn begonnen
Bron: Blog Lilianne Ploumen

De Giro d’Italia moet nog beginnen maar wij zijn alvast begonnen met de campagne. Afgelopen zaterdag, op de Dag van Arbeid, trapten we in Haarlem de campagne op een prachtige manier af. Met mooie speeches, mooie muziek van Jan Rot en The Cohens, en vooral heel veel enthousiasme van de kandidaat-Kamerleden, vrijwilligers en andere aanwezigen.

Dat enthousiasme brengen we morgen op 22 plekken in heel Nederland meteen in de praktijk. Morgen gaan al die enthousiaste vrijwilligers en kandidaat-Kamerleden namelijk van deur tot deur. Om te luisteren naar wat er in de buurten leeft en te horen hoe de mensen in de buurt de toekomst van Nederland zien. Morgen is echter pas het begin: tot aan 9 juni zullen we in heel Nederland de buurten rood kleuren.

Het was afgelopen zaterdag ook de Dag van de Arbeid. Ik had het genoegen om ’s ochtends in Utrecht en Leiden te mogen praten over de betekenis van de Dag van de Arbeid: een fatsoenlijk bestaan voor iedereen. Ongeacht je afkomst, ongeacht het werk dat je doet en ongeacht de scholing die je hebt genoten. Want uiteindelijk zal het daar op 9 juni ook over gaan: hoe zorgen we ervoor dat we in de toekomst voor iedereen een fatsoenlijk bestaan organiseren, we iedereen een eerlijke kans bieden en we op een eerlijk manier de lasten verdelen.

De betekenis van de Dag van de Arbeid is dus ook wat er op het spel staat op 9 juni. Alleen al daarom is van het allergrootste belang dat we de komende weken hard aan de slag gaan. Op naar 9 juni!