De eindsprint

Met dank overgenomen van M.I. (Mariëtte) Hamer i, gepubliceerd op vrijdag 4 juni 2010.
De eindsprint
Bron: Blog Frans Timmermans

Nog zes dagen tot en met de verkiezingsdag. Nog zes dagen gaan we overal het PvdA-verhaal, ons verhaal, vertellen. We gaan van deur tot deur om te laten zien waar wij voor staan, waar wij in geloven.

Wij geloven in eerlijk delen. De lasten van de crisis op een eerlijk manier delen. Zodat we de mensen die het in deze tijden het lastigst hebben, zoveel mogelijk ontzien en van de hoogste inkomens een extra bijdrage vragen.

Wij geloven in gelijke kansen voor iedereen. Wij geloven dat iedereen door goed onderwijs en gelijke kansen het beste uit zichzelf zou moeten kunnen halen. Ongeacht afkomst, geloof of inkomen.

Wij geloven in een fatsoenlijke samenleving. Waarin iedereen meetelt en we niemand aan de kant laten staan. Voor dat Nederland gaan we de komende vijf dagen campagnevoeren.

Ondertussen wordt het inhoudelijke verschil tussen de VVD en de PvdA steeds groter. Het wordt met de dag duidelijker dat het Nederland van Mark Rutte een heel ander land is dan het Nederland van onze Job Cohen. De VVD snijdt kil en meedogenloos hard in de zorg, in de sociale voorzieningen en bevriest de salarissen voor verplegers, agenten en onderwijzers. Wij maken andere keuzes. Wij ontzien zoveel mogelijk de mensen met de lage- en middeninkomens en vragen een extra bijdrage van hen die dit wel kunnen dragen.

Het verschil tussen de VVD en de PvdA wordt ook steeds kleiner. In zetels wel te verstaan. Zetel voor zetel kruipen we richting de VVD. Die lijn zetten we de komende dagen door: als een schaatser die bij ieder rondje een stukje dichterbij z’n tegenstander komt. Omdat hij weet dat je aan het einde van de rit op je best moet zijn. D’r op en d’r over. Op naar 9 juni!