Voorwaarts!

Met dank overgenomen van M.I. (Mariëtte) Hamer i, gepubliceerd op vrijdag 11 juni 2010.
Voorwaarts!
Bron: Blog Frans Timmermans

'Het is natuurlijk ronduit jammer dat de Partij van de Arbeid niet de grootste is geworden. We deden mee om te winnen, en niet om het verlies te beperken. Maar toch mogen we niet te lang stilstaan bij het feit dat wij niet de grootste zijn geworden. Want de Partij van de Arbeid is als sterke tweede partij uit de bus gekomen. En dat is nodig. Zodat we kunnen werken aan een sterker en fatsoenlijker Nederland. Dat is de opdracht van deze verkiezingsuitslag.' Dat schrijven Lilianne Ploumen en Job Cohen.

Ploumen en Cohen: 'Wij voerden campagne tegen splijtende krachten die vinden dat de onderlinge verschillen verder vergroot mogen worden en vóór een sterk en fatsoenlijk Nederland. Vanuit de oprechte overtuiging dat een land waarin iedereen meetelt en meedoet, waar we de lasten eerlijk delen, niet alleen economisch sterker is maar tevens een stuk prettiger om in te leven.

Samen met hen die wij daarbij aan onze zijde vinden zullen we hier de komende jaren verder invulling aan geven. Of we dat als bestuurders of in de oppositie zullen doen hangt af van de opdracht van de informateur en van de mogelijkheden om progressief beleid te voeren in een stabiel kabinet.. Maar dat we gaan werken aan een sterker en fatsoenlijker Nederland moge duidelijk zijn. Want dát is de opdracht van deze verkiezingsuitslag.

Tenslotte spreken we hierbij onze dank uit aan al die duizenden vrijwilligers en tientallen fractiegenoten en medewerkers waarvan de afgelopen maanden zo ongelofelijk veel gevraagd is. Wij gaan weer voorwaarts, naar een land waarin iedereen meetelt!'

Job Cohen

Lilianne Ploumen