The Dark Prince, Kuifje en Harry P

Met dank overgenomen van M.L. (Mei Li) Vos i, gepubliceerd op woensdag 24 februari 2010, 2:45.

Je kunt van alles van het CDA vinden, maar niet dat ze geen goed gevoel voor casting hebben. Ik moet de laatste dagen erg veel denken aan stripverhalen, films en boeken als ik de drie hoofdrolspelers van het CDA memoreer.

Maxime Verhagen wordt ook wel The Dark Prince genoemd. Dan denk ik toch vaak aan Blackadder, die waanzinnige Britse serie waarin Rowan Atkinson wel spreekt (en hoe) en een sluwe, vileine troonpretendent neerzet. Om zich heen klunzen en kneusjes die in hun klunzigheid de snode plannen van Blackadder per ongeluk verijdelen.

Jack de Vries heeft ontegenzeggelijk wat van Kuifje, dat slimme jongetje dat in al zijn jeugdige brille de grootste problemen en complotten oplost. Alleen hoefde Kuifje nooit te spinnen, want de waarheid bij Kuifje is altijd de waarheid zoals ie zich voordoet. Wat dat betreft was Kuifje geen aanhanger van Nietsche.

Jan Peter Balkenende is wellicht te vaak vergeleken met Harry Potter. Hij is de afgelopen jaren echter, net als de originele Potter volwassener geworden, maar hij blijft iets hebben van de tovenaarsleerling. Al is het elke keer de vraag wie dan de tovenaar is. Donner? Klink? Verhagen?

Hoe het sprookje zich zal ontvouwen de komende maanden is nog spannend. Sowieso is het spannnend hoe de sterrencast van het CDA Wouter Bos gaat framen. Wordt het nog wat anders dan draaikont of hebben ze al weer wat nieuws bedacht?

Wordt vervolgd

PS: was het u ook opgevallen dat de Samen Leven Samen Werken banieren op het ministerie van AZ zaterdagochtend bij de persconferentie direct waren vervangen door een rood-wit-blauw achtergrondgebeuren? Snelle jongens, daar bij AZ.