Bleeerk

Met dank overgenomen van M.L. (Mei Li) Vos i, gepubliceerd op zaterdag 15 mei 2010, 2:31.

Er is een paar dagen campagnestop vanwege de verschrikkelijke ramp in Tripoli. Geen Radio 1 debat, geen folderacties, geen debatten elders in het land. Volgens mij wordt dat zeer op prijs gesteld. Niemand heeft nu behoefte aan politici die elkaar vliegen lopen afvangen.

Volgens mij hebben kiezers daar overigens nooit behoefte aan, die willen vooral weten wat een partij wil met het land. En niet zozeer of een partij ooit eens een ander inzicht had of iets wil dat de andere partij niet wil. Daar heb je immers verschillende partijen voor, die elk een andere visie op het land hebben.

Maar na de radiostilte zal de campagne wel weer doorgaan, al is het de vraag hoe. Ik zat me zo voor te stellen dat de spindoctors van elke partij nu dagen lang op allerlei vondsten en verdachtmakingen zaten te broeden maar ze er nog niet uit mogen gooien. En me visueel voor te stellen wat er gebeurt als ze dan eindelijk los mogen gaan.

  • BLEEEEERK-

In een ochtend alle vuilspuiterij over andere partijen er uit spugen. Lang genoeg opgespaard....

Maar misschien ook niet. Wellicht een kalme inhoudelije campagne waar men op zn Brits (althans, zoals de liijsttrekkersdebatten in het VK van afgelopen weken) onderkoeld maar met afmaking van zinnen en gedachten de verschillen benadrukt. Ontzettend saai voor journalisten, maar wel zo verhelderend voor de kiezer. Who knows.

Het mooiste zou ik het vinden als men, als er al vet campagne gevoerd gaat worden dat gaat doen met een beetje humor. Niet zuur gaan gillen dat de ander zo'n potverteerder of Colijnse bezuiniger is maar met een fijn beeldspraakje. Of zoals Frits Bolkestein dat kon. Bééééh zeggen om onder woorden te brengen dat bepaalde partijen zulke makke schapen zijn.

Ach ja. Dream on. Dikke kans dat de campagnestrategen weer op de Amerikaanse voet doorgaan. Met flink veel negative campaigning.