Werk, werk, werk

Met dank overgenomen van P.E. (Pauline) SmeetsĀ i, gepubliceerd op donderdag 1 juli 2010.

Werk voor Zuid-Limburg. Dat is de oproep die Pauline vandaag doet aan de ministers Donner (SZW), Klink (VWS) en Hirsch Ballin (BZK) om de regio te behoeden voor verder teruglopende werkgelegenheid. Nieuwe overheidstaken moeten naar Zuid-Limburg komen, stelt Pauline voor tijdens het overleg met de ministers.

PERSBERICHT

 

Den Haag, 30 juni 2010

PvdA wil nieuwe overheidstaken naar Zuid-Limburg

Regio kampt met teruglopende werkgelegenheid

De werkgelegenheid voor de regio Parkstad Limburg moet op peil worden gehouden. Het demissionaire kabinet moet actief op zoek gaan naar de mogelijkheden van het onderbrengen van nieuwe overheidstaken in Zuid-Limburg. Deze oproep zal Pauline Smeets doen tijdens het spoedoverleg dat donderdagavond plaatsvindt in de Tweede Kamer. Pauline Smeets is woordvoerder regionale economie binnen de PvdA-fractie.

Aanleiding voor het spoedoverleg is het uitblijven van compenserende, gelijkwaardige werkgelegenheid door het verdwijnen van de Algemene inspectie Dienst (AID) uit Kerkrade. De Kamer heeft steeds aangedrongen op compensatie van de banen die verloren gaan, maar dit is tot op heden achterwege gebleven. De kansen om werkgelegenheid te behouden kunnen via het onderbrengen van nieuwe overheidstaken in de regio worden uitgebreid.

Documenten