Beschikbaar

Met dank overgenomen van F.C.G.M. (Frans) Timmermans i, gepubliceerd op zondag 14 maart 2010, 14:29.

Op L1 radio heb ik vanmiddag gezegd dat ik mij opnieuw kandidaat stel voor de PvdA bij de komende Tweede-Kamerverkiezingen. Dat heb ik dit weekend definitief besloten, nadat ik de afgelopen weken weer met ontzettend veel mensen gesproken heb vooral ook in Limburg. Het mooiste wat ik gedaan heb in mijn leven is Limburgs volksvertegenwoordiger te zijn. Daar wil ik mij graag voor beschikbaar stellen als de partij mij wil.

De komende tijd wil ik graag een nieuwe generatie jonge mensen enthousiasmeren die nog niets met politiek heeft, maar wel ideeën heeft over een andere, betere wereld. We staan aan de vooravond van grote maatschappelijke veranderingen. Als we die goed sturen hebben we alle kansen en kunnen we daar allemaal beter en sterker uitkomen. Daarbij hebben we iedereen nodig. Ook Wouter Bos wilde die kant op. De inspirerende manier waarop Job Cohen zijn leiderschap presenteerde afgelopen vrijdag was het laatste zetje. Daar wil ik mij graag voor inzetten.

In de discussie op L1 kwam ik ook nog te spreken over het huidige politieke landschap en onze politieke instituten en structuren die helaas nog stammen uit de tijd verzuiling. Een tijd die er niet meer is en niet meer zal terugkeren. Dan is het toch niet gek dat mensen hunkeren naar andere systemen, andere manieren om met politiek bezig te zijn. Het lijkt mij heel goed als alle linkse partijen - ook al zijn er nu heel snel verkiezingen - met elkaar bespreken “Wat is nu echte progressieve politiek? Welke veranderingen omarmen we en welke bedreigingen wenden we gezamenlijk af?” Dat kan de duidelijkheid voor de kiezer ten goede komen. Dan zullen we zien welke mensen van welke partijen een echte progressieve politieke visie steunen.

Aan het werk! Iedereen telt mee!

Origineel bericht alleen toegankelijk voor leden facebook