Vragen & Antwoorden

Met dank overgenomen van K. (Kees) Verhoeven i, gepubliceerd op zondag 5 september 2010, 2:32.

Dat je als Kamerlid vragen aan de regering kunt stellen om zaken op te helderen, is een goede zaak. Zeker als dit recht doelmatig, dus met mate, wordt toegepast.

De onlangs door nieuwe regels (van het ministerie van SZW) in problemen gekomen asbestbedrijven vormden voor mij aanleiding tot het stellen van vragen, gericht aan de minister van EZ. Want deze specifieke kwestie is onderdeel van een breder patroon dat het Nederlandse ondernemersklimaat beinvloed. Namelijk dat allerlei regels en procedures maar ook subsidies en overheidsopdrachten zodanig zijn ingericht dat ze het grootbedrijf (overigens onbedoeld) bevoordelen ten opzichte van midden- en kleinbedrijf en zelfstandigen. Dit omdat ze administratief veeleisend zijn, hetgeen kleinere organisaties voor relatief grotere opgaven stelt. Dat is dus iets dat we goed in de gaten moeten houden de komende tijd.

Dat je als Kamerlid soms ook antwoorden moet geven, is eveneens een goede zaak. Zeker als het gaat over je dromen en drijfveren als politicus. Dit was het geval toen ik vanochtend werd geinterviewd voor het programma 'De Andere Wereld' van de IKON. De interviewer voelde mij aan de tand aan de hand van deugden en zonden. Je kunt het hier terugluisteren.