Ook in Breda beginnen we weer

Met dank overgenomen van K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff i, gepubliceerd op donderdag 2 september 2010.

Recessen naderen hun einde, normale vergadercycli worden weer hervat.

In den Haag is het vooralsnog nog niet helemaal ‘normaal’ omdat we nog aan het formeren zijn.

In Breda is het wat betreft de vorm wel ‘normaal’ omdat ons college al een paar maanden hard aan het werk is. Inhoudelijk is het echter niet ‘normaal’. Nog steeds weten we niet precies hoe de vlag er financieel bij hangt. Waar we als VVD in de campagne nog om onze oren kregen dat we mensen bangmaakten, overdreven en maar wat riepen over de financiele toestand, is nu zo ongeveer iedereen wel tot het inzicht gekomen dat we echt voor flinke bezuinigingen staan.

Als we in de campagne al ergens miszaten, dan is het de ernst van de bezuinigingen. Hoewel wij voor het grootste bedrag plannen maakten, zou het zomaar nog erger kunnen worden.

Ik ben blij dat het gelukt is tot overeenstemming te komen over een raadsbrede takendiscussie. Alle partijen nemen hun verantwoordelijkheid over het feit dat er fors bezuinigd moet worden. Dat is goed voor de duidelijkheid en wel zo eerlijk naar de Bredanaars toe. Eens zijn dat er bezuinigd moet worden is natuurlijk niet hetzelfde als eens zijn waarop. Genoeg stof voor pittige discussie tussen coalitie en oppositie. Een schot voor de boeg gaven Miriam Haagh (PvdA) en ik in een (lang) interview op BredaVandaag.

Dat kunt u natuurlijk geheel lezen op hun site.