Vrij Links blijven

Met dank overgenomen van M.L. (Mei Li) Vos i, gepubliceerd op woensdag 8 september 2010.

Sinds 17 juni 2010 ben ik geen kamerlid meer. Ik ben met zeer veel plezier volksvertegenwoordiger geweest. Ik blijf Vrij Links, lid van de PvdA, en zet me nu buiten de Tweede Kamer in voor het realiseren van de vrij linkse idealen.

De verkiezingsuitslag van 9 juni 2010 was teleurstellend voor de PvdA. Net niet de grootste, maar ook weer zetels verlies. De uitslag doet je afvragen of de PvdA er nog genoeg toe doet.

Ik geloof niet dat de kiezer de sociaaldemocratische idealen beu is. De meeste Nederlanders waarderen de verworvenheden op sociaal, economisch en democratisch terrein die de afgelopen 60 jaar zijn gerealiseerd. De grote vraag nu is, hoe behoud je die verworvenheden in een nieuwe eeuw? En hoe verdedig je ze in een wereld waar die verworvenheden niet zo vanzelfsprekend zijn?

Dat vergt nieuwe vechtlust, nieuwe manieren om oude idealen hoog te houden. Ik werk daar nog steeds graag aan mee, maar dan als betrokken burger en via mijn werk als zelfstandig ondernemer. Mijn nieuwe website is www.meilivos.nl . Op die site is te lezen wat ik doe, deed en wil en hoe je me kunt bereiken.