Bezoek aan Corus

Met dank overgenomen van A. (Anne) Mulder i, gepubliceerd op woensdag 1 september 2010, 11:17.

Maandag 23 augustus waren de Tweede Kamerleden Mulder en Van Nieuwenhuizen op bezoek bij Corus. De VVD’ers kregen eerst presentaties van directeur Truus Valkering en inkoopdirecteur Evert Castelein. Bij de lunch schoof CPP-directeur Hugo Loudon aan om over verpakkingsbelasting te praten.

Daarna stond een rondleiding over het terrein op het programma. Zij bezochten achtereenvolgens de Warmband en de Dompelverzinklijn. “Het hele proces maakte een enorme indruk op me. Het heeft iets stoers, een soort plezierige rauwheid, dat je van ijzererts en kolen een hoogwaardige rol staal voor bijvoorbeeld de auto-industrie kunt maken. Je kunt het pas begrijpen als je er echt bent geweest.”

Beide Kamerleden waren blij dat ze nu ‘weten wat er speelt.’ Anne Mulder: “Ik heb in de VVD-fractie de portefeuille belastingen onder me. We spraken dus over bijvoorbeeld de energiebelasting en de verpakkingenbelasting. Dat zijn zaken die bij jullie spelen. Het is goed dat we weten waar we het over hebben. Ik vond het daarom een uitstekend bezoek.”