Akkoord

Met dank overgenomen van A. (Anne) Mulder i, gepubliceerd op vrijdag 21 mei 2010, 20:30.

Vandaag is het coalitieakkoord en het nieuwe college gepresenteerd. Samen met Sander Dekker heb ik de afgelopen weken namens de VVD onderhandeld met PvdA, CDA en D66. Dat was taai, mede omdat er stevige bezuinigingen nodig zijn. Uiteindelijk is het gelukt.

Een relatief klein onderwerp in het akkoord illustreert waar het raadslidmaatschap over gaat. Duwen, trekken en sleuren om resultaten te bereiken. Het eerste voorstel dat ik in de raad indiende was om € 300.000 extra uit te trekken voor de bestrijding van illegale bewoning en overlast. Ook later presenteerde ik namens de fractie voorstellen om woonoverlast aan te pakken. Nu pakt Den Haag woonoverlast met andere gedreven wethouders, de Haagse pandbrigade, politie en bewoners stevig aan.

In het nieuwe college is nu afgesproken dat er een experiment komt met speciale woningen om extreme woonoverlastgevers onder begeleiding apart te laten wonen. Jaren geleden heb ik dat idee in de raad geopperd en het lijkt nu te lukken. Door vasthoudend te zijn kun je de stad steeds weer een beetje beter maken. Dat is waar het om gaat.