Drukke dag

Met dank overgenomen van A. (Anne) Mulder i, gepubliceerd op dinsdag 4 mei 2010, 14:43.

Gisteren een volle dag. Eerst een gesprek met een leerling van de Duitse school die bij de fractie stage wil lopen. Een mede-leerling van hem wilde bij een andere partij stage lopen, maar dat kon niet. Daar zei men het te druk te hebben met de verkiezingen. Ik heb gezegd dat hij bij ons welkom is, juist omdat wij het te druk hebben.

Daarna een gesprek met een delegatie onder leiding van Hans van Leeuwen over dynamisch verkeersmanagement op Scheveningen. Vervolgens lunch met Peter Smit en daarna een lunch met Sander Dekker. Om 15.00 uur koffie met Ernst van Splunter over een plan dat wij hebben om mensen te interesseren voor het raadslidmaatschap.

Bij Omroep West was ik daarna bij een uitzending over de bevrijding. Vertel daar over mijn ervaringen in Srebrenica. Krijg een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen als ik beelden zie over Srebrenica.

Snel naar het stadhuis voor overleg met het campagneteam en de fractievergadering. Aansluitend naar een uitvoering van het War Requiem van Benjamin Britten in het Atrium. Sprak op de receptie generaal Morsink. Vertel over mijn actie “Stem een veteraan de Kamer in”. Hij reageert met de opmerking dat ik als ik gekozen wordt in de Kamer de plicht heb me steeds en goed te laten informeren over militaire missies en ook missies te bezoeken. Daar heeft hij groot gelijk in!